احتمالا از قبل یاد گرفته اید که چگونه با رمز عبور، از رایانه خود محافظت کنید و از دسترسی دیگران جلوگیری کنید، اما اگر یاد بگیرید که چگونه از پوشه هایتان با رمز عبور محافظت کنید، می توانید به راحتی اجازه دهید که دیگران از رایانه تان استفاده کنند بدون اینکه نگران دسترسی به فایل های شخصی تان باشید. چه اطلاعات بانکی حساسی باشد، چه عکس و فیلم های شخصی که تمایلی به اشتراک گذاری آن با دیگران ندارید. با استفاده از تکنیک های زیر می توانید فایل هایتان را از چشمان کنجکاو محفوظ نگه دارید.
رمزگذاری پوشه ویندوز 10 و 11 پرو
اگر از ویندوز 10 پرو یا ویندوز 11 پرو استفاده می کنید، یک سیستم حفاظتی داخلی وجود دارد اگرچه خیلی کامل نیست. رمزگذاری استاندارد ویندوز، پنهان سازی فایل را ارائه می دهد که یک فایل را به حساب شما قفل می کند.
به این ترتیب، اگر شخصی در حساب دیگری یا شخصی که فایل های شما را در رایانه دیگری کپی کرده است سعی کند به محتوای شما دسترسی پیدا کند، باید رمز عبور حساب شما را بداند (که بهتر است از رمزهای تکراری و رایج استفاده نکرده باشید). اما هر کسی که از رایانه و حساب شما استفاده کند، همچنان دسترسی خواهد داشت.
- مرحله ۱: روی فایل مورد نظر خود راست کلیک کنید و گزینه Properties را از منوی انتخاب کنید.
- مرحله دوم: روی گزینه Advanced کلیک کنید. این گزینه در پایین پنجره Properties کنار “Attributes” قرار دارد.
- مرحله سوم: تیک گزینه Encrypt contents to secure data را بزنید و روی OK کلیک کنید. این کار فرایند رمزگذاری پوشه شما را شروع میکند.
- مرحله 4: Apply را انتخاب کنید، و وقتی از شما پرسیده شد که میخواهید همه پوشه های موجود در آن فهرست رمزگذاری شوند یا پوشههای سطح بالا، پس از تصمیم گیری ، OK را انتخاب کنید.بسته به اندازه و محتوای پوشه، ممکن تمام شدن مراحل، کمی زمان بر باشد، اما ارزش انتظار را دارد، چون شما با رمزگذاری داده ها، بالاترین سطح امنیت را خواهید داشت و فقط شما می توانید به آن ها دسترسی داشته باشید.شما می توانید با دیدن نمادهای قفل کوچک روی هر فایل درون پوشه، متوجه شوید که عملیات موفق بوده است. پوشه و تمام داده های آن اکنون با رمز عبور حساب شما محافظت می شوند.
رمزگذاری پوشه های ویندوز با 7-Zip
گزینه هایی مانند ۷-زیپ، یک ابزار فشرده سازی به صورت منبع باز است که به راحتی و به صورت رایگان توسط توسعه دهنده روسی ایگور پاولوف در دسترس است. این ابزار در محافظت از داده های بسیار حساس است، تنها مشکل این ابزار این است که شما باید پوشه را از حالت فشرده خارج کنید تا اقدامات امنیتی فعال شوند.
- مرحله 1: به صفحه دانلود 7-Zip بروید و دانلود مناسب خود را انتخاب کنید. اکثر کاربران باید نسخه 64 بیتی x64 ویندوز را انتخاب کنند. پس از دانلود، آن را مانند سایر نرم افزار ها نصب کرده و اجرا کنید.
- مرحله 2: پوشه ای را که می خواهید با رمز عبور محافظت کنید را در رابط اصلی 7-Zip قرار دهید و علامت افزودن سبز را در گوشه سمت چپ بالای برنامه انتخاب کنید. همچنین، پوشه را در هر نقطه از رابط اصلی 7-Zip بکشید و رها کنید.
- مرحله 3: با نادیده گرفتن تعداد زیادی از تنظیمات پیش تنظیم شده در پنجره بازشو، Zip را از منوی کشویی مستقیماً در کنار گزینه Archive format انتخاب کنید تا مطمئن شوید که پوشه با رایانه های بدون نصب 7-Zip سازگار است. سپس رمز مورد نظر خود را برای پوشه در قسمت های متنی سمت راست پنجره وارد کرده و دوباره وارد کنید. پس از اتمام، دکمه OK را انتخاب کنید و به ابزار اجازه دهید یک نسخه تکراری فشرده و رمزگذاری شده از پوشه ای که می خواهید با رمز عبور محافظت کنید را ایجاد کند.
- مرحله 4: هنگامی که فایل فشرده محافظت شده با رمز عبور ایجاد شد، آن را آزمایش کنید تا با تلاش برای دسترسی به هر یک از محتوای موجود در آن، مطمئن شوید که به درستی کار می کند. هنگامی که متوجه شدید که پوشه محافظت شده است، پوشه اصلی را حذف کنید تا دیگر نتوان آن را پیدا کرد. نیازی به داشتن دو نمونه از داده های مشابه نیست، به خصوص که پوشه اصلی محافظت نشده باقی می ماند.
افزودن رمز عبور به پوشه ها در مک او اس
مانند اکثر نسخه های ویندوز، مک او اس اپل توانایی افزودن رمز عبور به پوشه ها را ندارد. اما آنچه را که در راحتی از دست میدهید، قطعا در امنیت به دست میآورید – فراموش نکنید که یک آنتی ویروس داشته باشید. افزودن یک رمز عبور ساده نیازمند ایجاد یک تصویر دیسک رمزگذاری شده از طریق Disk Utility بومی سیستم عامل است – یک برنامهای که پیش از نصب بر روی تقریباً تمام دستگاه های مک وجود دارد.
پس از ایجاد آن، می توانید به عنوان یک دیسک مجازی نصب شده به پوشه دسترسی داشته باشید که به شما امکان می دهد پس از وارد کردن رمز عبور تعیین شده، محتوا را ویرایش، اضافه و حذف کنید. هر تغییری که در حین نصب دیسک ایجاد میکنید، با کشیدن دیسک به سطل زباله، بهطور خودکار رمزگذاری شده و با رمز عبور محافظت می شود.
مرحله 1: Disk Utility را از پوشه Applications انتخاب کنید. همچنین می توانید از Spotlight برای جستجوی آن استفاده کنید. برنامه را باز کنید.
مرحله 2: پس از باز کردن برنامه، فایل را انتخاب کنید. سپس New image را از منوی ایجاد شده انتخاب کنید، سپس Image from folder را انتخاب کنید. اکنون، می توانید فایلی را که نیاز به محافظت از رمز عبور دارد، پیدا کنید. آن را انتخاب و سپس Open را انتخاب کنید.
مرحله 3: پس از برچسب گذاری و نام گذاری پوشه ای که نیاز به محافظت دارد، روی Read/Write از منوی کشویی زیر فرمت تصویر کلیک کنید. منوی کشویی دیگری را در زیر رمزگذاری مشاهده خواهید کرد. رمزگذاری AES 128 بیتی را انتخاب کنید.
مرحله 4: رمز عبور خود را در فیلدهای باز وارد کرده و تأیید کنید. انتخاب و سپس ذخیره را انتخاب کنید. Disk Utility پس از پایان ساخت تصویر با محافظت از رمز عبور، به شما اطلاع می دهد.
مرحله 5: باید مطمئن شوید که به اندازه کافی از تصویر خود محافظت کرده اید. ابتدا سعی کنید تصویر را باز کنید. شما باید یک دستورالعمل برای قرار دادن یک رمز عبور دریافت کنید. اگر انجام دادید، رمز عبور را وارد کرده و OK را انتخاب کنید.
مرحله 6: سپس باید پوشه اصلی را در سطل زباله خود قرار دهید و بعد پوشه سطل زباله خود را خالی کنید تا از باز کردن آن توسط کسی جلوگیری شود.
راه های بیشتر برای محافظت از پوشه ها
می توانید برای محافظت از پوشه های خود یکی از تکنیک های زیر را امتحان کنید:
- پنهان کردن پوشه
فقط شما می توانید پوشه های مخفی را ببینید (تا زمانی که گزینه مشاهده آنها خاموش است). برای مخفی کردن یک پوشه در ویندوز، روی آن کلیک راست کرده و «Properties» را انتخاب کنید، سپس در زیر تب General، تیک «Hidden» را بزنید. در مک، پوشه را هایلایت کرده و Shift + «» را فشار دهید. (دوره) + CMD.
اما این را فراموش نکنید که افراد مخرب می توانند پوش هها را پیدا کنند، اما برای اکثر کاربران رایانه شما دور از چشم خواهند بود.
- فضای ذخیرهسازی ابری
استفاده از سرویس های ذخیرهسازی ابری، مانند Google Drive، برای پوشه های شما یک راه عالی دیگر برای محافظت از آنها با رمز عبور است. فقط افرادی که می توانند به سرویس ذخیره سازی ابری شما وارد شوند، به فایل ها می توانند دسترسی داشته باشند.
ترک یک پاسخ