مانند سایر اجزای دستگاه شما، انواع مختلفی از رم وجود دارد. سرعت رم می تواند تحت تأثیر نوع، مدل یا نسل آن باشد و قیمت آن بسته به ظرفیتی که می خرید و دستگاهی که در آن قرار دارد، می تواند بسیار متفاوت باشد. اگر می خواهید بدانید که چه نوع رمی باید نصب کنید یا می خواهید بدانید چه مقدار رم نیاز داریددر این مقاله همراه ما باشید.
رم چه کاربردی دارد؟
RAM اساسا حافظه کوتاه مدت یک دستگاه است. اطلاعاتی را که یک برنامه یا سیستم عامل ممکن است در آینده نزدیک به آن نیاز داشته باشد می خواند و به طور موقت برای دسترسی سریع توسط CPU، کارت گرافیک یا هر جز دیگری که ممکن است به آن نیاز داشته باشد، ذخیره می کند. این اطلاعات تا زمانی که برنامه را خاموش کنید یا دستگاه خود را مجددا راه اندازی نکنید، در RAM باقی می ماند و به راحتی قابل دسترسی است. سپس RAM پاک شده و آماده دریافت داده های جدید و مرتبط است.
رم هر بار که درخواست یک برگه مرورگر جدید یا بارگذاری یک دشمن جدید برای شلیک می کنید، از جستجو سایر اجزا در حافظه کندتر دستگاه مانند هارد دیسک یا حتی درایو حالت جامد (SSD) جلوگیری می کند. با همان سرعتی که فضای ذخیره سازی مدرن با درایوهای سال های گذشته مقایسه می شود، هنوز هم بسیار کندتر از حافظه رم هستند. با این حال، این اجزای ذخیره سازی ضروری هستند، زیرا زمانی که RAM دیگر انرژی نمیگیرد، ذخیره سازی طولانی مدت آن داده ها را فراهم میکنند.
انواع مختلف رم چیست؟
”RAM” یا “حافظه” معمولاً به حافظه با دسترسی تصادفی پویا (DRAM) یا به طور دقیق تر برای سیستم های مدرن، حافظه دسترسی تصادفی پویا همزمان (SDRAM) اشاره دارد. اصطلاحات فراتر از نکات فنی مهم نیست، اما دانستن این نکته مفید است که این اصطلاحات در محاوره نسبتا قابل تعویض هستند. رایج ترین نوع رم دسکتاپ که امروزه به فروش می رسد DDR4 است، اگرچه سیستم های قدیمی تر ممکن است از DDR3 یا حتی DDR2 استفاده کنند و آخرین سیستم ها از DDR5 استفاده می کنند.
اعداد نشان دهنده نسل RAM هستند، با هر نسل متوالی سرعت های سریع تری را از طریق پهنای باند بیشتر ارائه میدهند. هر نسل همچنین دارای تغییرات فیزیکی و کاهش تقاضای برق است، بنابراین آن ها قابل تعویض نیستند.
پلتفرم های تلفن همراه، مانند لپ تاپ، تبلت و تلفن های هوشمند، از حافظه کم مصرف دو نرخی داده (LPDDR) استفاده میکنند و همچنین در نسل های مختلف، از جمله LPDDR4، و جدیدترین، LPDDR5X، در دسترس هستند. آن ها عملکرد تقریبا قابل مقایسه ای با حافظه DDR سطح دسکتاپ ارائه می دهند، اگرچه به سرعت بهترین رم های DDR5 نیستند. با این حال، آن ها به انرژی کمتری برای کار نیاز دارند و به صرفه جویی در عمر باتری کمک می کنند.
همچنین آن ها در اشکال و اندازههای مختلفی تولید میشوند، مانند لحیم کردن مستقیم روی مادربرد، یا SODIMM (ماژول حافظه داخلی دوگانه طرح کوچک) که هنوز یک سطح قابل تعویض است، اما فشرده تر از مموری استیک های سبک DIMM مورد استفاده در کامپیوترهای رومیزی یکی دیگر از اصطلاحات رایج، به ویژه در فضای بازی های ویدیویی، VRAM (رم ویدیویی) است. اگرچه زمانی یک فناوری مستقل بود، اما در حال حاضر از VRAM برای نشان دادن حافظه اختصاصی روی کارت گرافیک استفاده می شود. برای کنسول های بازی، میتواند به حافظه سیستم نیز اشاره کند، اما در هر صورت، مربوط به حافظه ای است که منحصراً برای GPU رزرو شده است. اکثر کارت های گرافیک مدرن، مانند سری جدید AMD RX 7000، از GDDR6 استفاده میکنند، اما انویدیا از رم GDDR6X استفاده انحصاری دارد که میتوان آن را در کارت های گرافیک سری RTX 3000 و RTX 40 یافت.
چه مقدار RAM نیاز دارید؟
باید مطمئن شوید که رم کافی دارید. سیستم عامل ها، بازی ها و برنامه ها، همگی برای اجرا به مقدار مشخصی RAM و حتی بیشتر برای اجرای خوب نیاز دارند. این مقدار معمولا بین چهار گیگابایت (گیگابایت) تا 16 گیگابایت است، اگرچه هر رایانه مدرنی که ویندوز دارد نباید کمتر از 8 گیگابایت باشد. هر کسی که به دنبال ویرایش زیاد ویدیو یا انجام چند کار سنگین است ممکن است 32 گیگابایت یا حتی بیشتر نیاز داشته باشد. داشتن رم بیش از حداقل ضروری است. یک رایانه شخصی نه تنها برنامه فعلی بلکه سایر خدمات و وظایف را در پس زمینه اجرا می کند. با این حال، داشتن مقادیر انبوه حافظه سیستم لزوما باعث نمی شود که رایانه شخصی سریع تر کار کند، و هنگامی که به اندازه کافی در اختیار دارید، بهتر است حافظه سریع تری داشته باشید تا صرفا بیشتر.
آیا به رم سریع نیاز دارید؟
RAM مانند یک CPU سرعت ساعت خود را دارد که به طور موثر میزان داده ای را که می تواند در ثانیه مدیریت کند در صورت ترکیب با چند عامل دیگر کنترل می کند. سرعت کل حافظه به عنوان پهنای باند نامیده می شود و در مگاترانسفر در ثانیه اندازه گیری می شود، اما به طور سنتی، حافظه را با سرعت مگاهرتز (MHz) به بازار می بینید. حافظه های معمولی DDR4 بین 2133 مگاهرتز تا 3000 مگاهرتز اجرا می شوند، اما برخی از آن ها برای سریع ترین کیت های موجود می توانند بیش از 4866 مگاهرتز کار کنند و حافظه های DDR5 در برخی کیت ها تا 7000 مگاهرتز می توانند به هر جایی برسند.
این ها را بهعنوان DDR4-2133 یا مشابه آن، گاهی اوقات با برچسب گیجکننده «PC» به بازار می بینید. عدد زیر “PC” به سادگی سرعت مگاهرتز است که در هشت ضرب شده و سپس گرد می شود. به عنوان مثال، ممکن است آن را به عنوان DDR4-2133 PC4-17000 مشاهده کنید.
زمان بندی جنبه دیگری از حافظه است که میتواند بر عملکرد RAM تأثیر بگذارد، اگرچه دیگر آنقدر مهم نیستند. معمولاً زمانبندی ها به عنوان چندین اعداد که با خط تیره از هم جدا شدهاند، فهرست می شوند، مانند 15-15-15-35 یا موارد مشابه. این در واقع زمان بین چرخه های ساعت است و با افزایش سرعت حافظه، زمان بندی ها نیز افزایش می یابد، که تخیر را افزایش می دهد. در حالی که این کار عملکرد را بدتر می کند، نقطه اوج است که در آن پهنای باند بیشتر حافظه سریع تر افزایش تاخیر را پوشش می دهد.هنگام خرید حافظه، زمان بندی تنها زمانی مهم است که حافظه با کارایی بالا را برای بنچمارک کردن یا بازی های سطح بالا در نظر بگیرید. زمان بندی برای مصرفکننده عادی نگرانی واقعی ندارد.
کانال های رم چیست؟
اکثر مموری استیک هایی که امروزه فروخته می شوند حداقل از دو کانال پشتیبانی میکنند، به این معنی که دو خط (گذرگاه) بین یک اسلات حافظه و کنترلکننده حافظه CPU روی مادربرد وجود دارد. برای اطمینان از استفاده از حافظه دو کاناله، حتما استیک ها را در شکاف های رنگی مناسب روی مادربرد نصب کنید. اگر برای انتخاب اسلات مناسب برای مادربرد خود به کمک نیاز دارید، دفترچه راهنما را بررسی کنید. کیت های رم پیشرفته با سه یا چهار ماژول که از طراحی های حافظه سه یا چهار کاناله روی مادربردها پشتیبانی می کنند نیز موجود است، اگرچه آن ها معمولا برای ایستگاه های کاری و سیستم های سرور رزرو شده اند.
ترک یک پاسخ