مینی پیسی
بسیاری هنوز در مورد کاربردی بودن یک کامپیوتر کوچک یا مینی پی سی شک دارند. بسیاری از علاقه مندان به فناوری این سوال را مطرح کرده اند که چگونه رایانه های شخصی کوچک می توانند در برابر رایانه یا لپ تاپ مقاومت کنند. ممکن است در آن زمان درست باشد، اما با پیشرفت تکنولوژی، برخی از مینی پی سی ها حتی از کامپیوترها نیز قدرتمند تر هستند. در این مقاله به معرفی و مشخصات و کاربرد های این غول های کوچک پر کاربرد می پردازیم. با Shob360 همراه باشید.
تاریخچه مختصر از کامپیوترهای کوچک
یک محقق سابق در آزمایشگاه MIT لینکلن به نام کنت اولسن، شرکت تجهیزات دیجیتال (DEC) را در آگوست 1957 تأسیس کرد. او DEC PDP-8 را معرفی کرد که از طول کلمه 12 بیتی استفاده می شد و در آگوست 1965 قیمت آن 18000 دلار بود. این یک کامپیوتر کوچک، ارزان و مناسب برای طیف گسترده ای از برنامه های سیستمی بود و بنابراین اولین مینی کامپیوتر شد. سپس شرکت های زیادی مانند Varian Data Machines، Data General (DG)، Hewlett-Packard (HP) و Interdata را برای پیوستن به بازار مینی کامپیوترهای جدید جذب کرد.
مینی پیسی چیست؟
مینی پیسی های شخصی که به عنوان رایانه های کوچک یا رایانه های میان رده نیز شناخته میشوند، گونه ای از رایانه ها هستند که اکثرا ویژگی ها و قابلیت های یک رایانه بزرگ را دارند اما از نظر اندازه فیزیکی کوچک تر هستند.
عملکرد مینی پی سی
مانند یک کامپیوتر، یک مینی پی سی دارای یک واحد پردازش مرکزی (CPU) و حافظه است، به این معنی که یک مینی پی سی اساساً به همان روشی عمل می کند که یک کامپیوتر انجام می دهد. جایی که CPU دستورات را با واکشی از حافظه، استفاده از ALU برای انجام عملیات و سپس ذخیره نتیجه در حافظه اجرا میکند.
قطعات و ویژگی های مینی پی سی
یک مینی پی سی به طور کلی دارای قطعات مشابه یک کامپیوتر است، اما چند تفاوت وجود دارد، بیایید نگاهی به آن چه در یک کامپیوتر کوچک وجود دارد، بیندازیم.
پردازنده: عملیات را بر اساس داده ها انجام می دهد. کامپیوترهای کوچک معمولاً از پردازنده های مبتنی بر (ARM) استفاده میکنند، زیرا کوچک و کم مصرف هستند.
حافظه: داده ها را ذخیره می کند. دو نوع حافظه وجود دارد: حافظه فقط خواندنی (ROM) و حافظه با دسترسی تصادفی (RAM) . ROM را نمی توان تغییر داد، در حالی که RAM می تواند تغییر کاربری دهد.
ذخیره سازی: مینی پی سی ها از حافظه فلش برای نگهداری اطلاعات استفاده می کند.
سیستم عامل: بستری برای اجرای برنامه های دیگر هستند.
درگاه های کامپیوتر: امکان اتصال با دستگاه های دیگر مانند مانیتور، صفحهکلید و غیره را فراهم میکند. بسته به نوع کامپیوتر کوچک، ممکن است USB یا HDMI، خروجی RCA-video، جک صدا نیز داشته باشد.
نقاط ضعف یک مینی پی سی
سیستم خنک کننده: این موضوع ممکن است یک مشکل باشد زیرا محاسبات باعث تولید گرما می شود، اما شما می توانید این مشکل را با اضافه کردن یک فن به مینی رایانه شخصی خود حل کنید.
ساعت بیدرنگ (RTC): RTC یک دستگاه زمان سنجی است که حتی پس از خاموش شدن نیز به کار خود ادامه می دهد. با این حال، یک کامپیوتر کوچک باتری ندارد، و از آنجایی که RTC به انرژی باتری متکی است، به دلیل محدودیت فضا نیز شامل آن نمی شود.
رابط فیزیکی: هیچ صفحه نمایش، صفحه کلید یا موس وجود ندارد و بنابراین این چیزی است که باید به خرید خود اضافه کنید، اما برخی از مینی رایانه های شخصی از بلوتوث پشتیبانی می کنند. اگر نه، همیشه می توانید با استفاده از درگاه های USB متصل شوید.
انواع مینی سی پی ها
Barebone: کامپیوترهای Barebone معمولا ارزان تر هستند، اما با هارد دیسک و RAM عرضه نمی شوند. یک barebone معمولا فقط از کیس، مادربرد و پردازنده تشکیل شده است. این قطعاً در بین قلع و قمع هایی که از سفارشی سازی لذت می برند، محبوب است زیرا باید آن را مونتاژ کنند.
Ready-to-go: همانطور که از نامش پیداست، یک مینی کامپیوتر آماده برای مبتدیان یا کسانی که فقط می خواهند از آن همانطور که هست استفاده کنند عالی است. اگرچه معمولاً گرانتر است، اما همه ویژگیهای لازم شما را در یک جا دارد. که آن را واقعا راحت می کند.
مزایای مینی پی سی
در مورد مزایا، چند دلیل واضح وجود دارد که چرا یک مینی پی سی را جای یک لپ تاپ یا رومیزی خریداری می کنید:
اندازه: به دلیل بدنه ریز آن، قابل حمل، سبک است و به راحتی می توان آن را جمع کرد.
هزینه: هنگام مقایسه هزینه یک کامپیوتر کوچک با رایانه رومیزی یا لپ تاپ، قطعاً بسیار مقرون به صرفه تر است.
همه کاره: شما می توانید قطعات داخل یک مینی کامپیوتر را در هر زمان تغییر دهید، حتی می توانید انتخاب کنید از کدام مانیتور، تلویزیون می خواهید استفاده کنید.
مصرف انرژی: مینی پی سی ها به خاطر مصرف کم انرژی خود که به انرژی کمتری نیاز دارند معروف هستند.
حداقل نیاز برای Mini PC بر اساس نیاز شما
کاربرد های خانگی (شامل آموزش، کار از خانه، ارتباطات): تقریباً تمام مینی رایانه های شخصی موجود در بازار در حال حاضر به اندازه کافی برای انجام وظایف اساسی مانند رسانه های اجتماعی، پاسخ دادن به ایمیل ها، درس های آنلاین مناسب هستند. اما بهتر است فضای بیشتری برای ارتقا داشته باشید، بنابراین توصیه می کنیم با 4 گیگابایت حافظه، 120 گیگابایت هارد دیسک، هسته Intel/AMD i5 شروع کنید و اساساً می توانید اکثر برنامه ها را اجرا کنید. شما همیشه می توانید قطعات را تغییر دهید و هر زمان که احساس کردید به موارد بیشتری نیاز دارید، آن را ارتقا دهید.
بازی: به طور کلی، اگر فقط یک گیمر معمولی هستید، نیازی نیست هزینه زیادی را برای خرید یک لپ تاپ یا رایانه شخصی مخصوص بازی خرج کنید. شما همیشه می توانید یک کامپیوتر کوچک خریداری کنید و سپس قطعات داخل آن را ارتقا دهید. در مورد مشخصات، ما حداقل 2 یا 4 گیگابایت را برای کارت گرافیکی که 30 تا 40 فریم در ثانیه ارائه می دهد توصیه می کنیم که از تاخیر مداوم جلوگیری می کند. برای CPU، نسل i5 کافی است. در مورد رم، 16 گیگابایت کافی خواهد بود و می توانید HDD 250 گیگابایتی را انتخاب کنید. همچنین، توجه داشته باشید که برای اجرای سیستم خود به 500 وات نیاز دارید.
توسعه IoT: برای IoT ، باید مطمئن شوید که یک دستگاه هدف مانند Raspi دارید. ما در اینجا از WebOS IoT به عنوان مثال استفاده خواهیم کرد زیرا آنها از Raspi پشتیبانی می کنند. آنها پیشنهاد می کنند که یک پردازنده دو هسته ای i5، حداقل 8 گیگابایت رم، 100 گیگابایت HDD و حداقل سیستم عامل 64 بیتی Ubuntu 16.04 LTS (Xenial Xerus) داشته باشید.
ترک یک پاسخ