ویژگیهای Direct Storage در ویندوز 11
در جریان معرفی ویندوز11، مایکروسافت از قابلیتهای گمینگ ویندز 11 رونمایی کرد که میتوان به Directx 12 آلتیمیت، Direct Storage و HDR اشاره کرد. در این مقاله به ویژگی های Direct Storage می پردازیم. برای آشنایی بیشتر با این ویژگی ها با Shob360 همراه باشید. از این موارد، تکنولوژی پیشرفتهی دایرکت استورج (Direct Storage) که براساس اطلاعیه مطبوعاتی منتشر شده، تنها ازطریق ویندوز 11 قابل دسترسی خواهد بود. Direct Storage سرعت بارگذاری بازیها را بطور چشمگیری بهبود میدهد. با بهره گیری از قابلیت های Direct Storage که تنها از طریق ویندوز ۱۱ قابل ارائه خواهد بود، بازی ها می توانند با سرعت به مراتب بیشتری در کارت گرافیک بارگذاری شوند و CPU را معطل نخواهند کرد، این یعنی می توانید بازی های بسیار سنگین با گرافیک بالا را در یک چشم به هم زدن اجرا کنید و دیگر منتظر لودینگ طولانی نمانید. دایرکت استوریج در سیستم های خاصی که از درایوهای NVMe استفاده می کنند، پشتیبانی خواهد شد و تجربه گیمینگ در پلتفرم پی سی را به سطح جدیدی وارد خواهد کرد.
این فناوری هم اکنون با کنسول های بازی ایکس باکس سری ایکس و سری اس در اختیار کاربران قرار دارد. این فناوری بخشی از سیستم معماری Velocity ایکس باکس است و عملکرد آن در ویندوز ۱۱ تفاوتی با کنسول های بازی ندارد. هدف اصلی توسعه قابلیت Direct Storage خواندن سریعتر اطلاعات از فضای ذخیره سازی و نوشتن سریعتر داده ها است، البته به گفته ردموندیها، این فناوری تنها موجب بارگذاری سریعتر بازیها نمیشود و بهبودهای فنی دیگری را هم برای کاربران به همراه دارد.
قابلیت Direct Storage چیست؟
Direct Storage در حقیقت یک فناوری مربوط به دنیای گیمینگ است که افزایش چشمگیر حجم بازی ها در سال های اخیر موجب توسعهی آن شده است. از نظر فنی، Direct Storage، بخشی از مشخصات DirectX 12 است که انواع پروتکل های رسانه ای را پوشش می دهد. این یک API یا رابط برنامه کاربردی است، که توسعه دهنده گان می توانند از آن برای دسترسی به سخت افزار به روشی خاص استفاده کنند و در این مورد این راهی خاص برای بهبودی دسترسی به دیسک و افزایش زمان بارگذاری چه در طول بازی و چه بین صحنه ها است. همچنین Direct Storage به طوری خاص به مدرن ترین نوع ذخیره سازی برای یارانه اشاره دارد: NVMe SSD یا Non-Volatile Memory Express.
توضیح نکات و مزایای SSD های NVMe به خودی خود یک راهنمای دیگر است، اما کافی است بگوییم که قسمت NVMe ارتباطات بین ذخیره سازی دائمی کامپیوتر و بقیه سیستم را سرعت می بخشد. بنابراین فشار کمتری به CPU وارد می شود و می تواند کارهای دیگری را راحت تر انجام دهد. در سال های اخیر با افزایش قدرت GPUها قابلیت Direct Storage در ویندوز ۱۱ باعث می شود که عملکرد کارت گرافیک بخاطر سرعت پایین انتقال اطلاعات کاهش پیدا نکند و بارگذاری اطلاعات از فضای ذخیره سازی داخلی بدون مشکل انجام شوند.
کارتهای گرافیک سازگار با Direct Storage
برای استفاده از این فناوری در کنار ویندوز ۱۱ یا ویندوز ۱۰ و حافظه SSD NVMe، باید GPU سازگار با آن هم داشته باشید. کارتهای گرافیک سری RTX 2000 و RTX 3000 شرکت انویدیا و کارتهای گرافیک مبتنی بر معماری RDNA 2 شرکت AMD با این فناوری سازگار هستند.
Direct Storage برای ویندوز ۱۰
گرچه مایکروسافت در ابتدا گفته بود این فناوری مختص ویندوز ۱۱ است، اما پس از مدتی از امکان بهرهمندی سیستم های مجهز به ویندوز ۱۰ از آن خبر داد. با این حال، عملکرد Direct Storage در ویندوز ۱۱ بهتر خواهد بود، بنابراین اجرای بازیها روی سیستم عامل جدید ردموندیها لذت بیشتری نسبت به ویندوز ۱۰ خواهد داشت.
کلام آخر
در پایان اگر سیستمی دارید که امکانات موردنیاز Direct Storage را دارد، در آینده بازیهای کنونی هم برای بهرهمندی از فناوری جدید بروزرسانی میشوند تا تجربه لذت بخشتری را در اختیارتان قرار دهند.
ترک یک پاسخ